Lara Monticelli

Assistant Professor

E-mail: lmo.mpp@cbs.dk

Lara Monticelli (f. 1985) har en kandidatgrad i Economics and Social Sciences (Bocconi University, Milano) og en ph.d. i Economic Sociology (universitetet i Brescia).
 
Assistant professor og Marie Skłodowska-Curie-fellow på Copenhagen Business School. I 2017 fik hun tilskud fra den italienske Fondazione Banca del Monte di Lombardia tilat gennemføre et eksplorativt projekt om økologiske og utopiske samfund i samarbejde med det hollandske forskningsinstitut for Transitions (DRIFT), Erasmus University (Rotterdam). Før dette arbejdede Lara som postdoktoral forsker ved Institut for Humaniora og Samfundsvidenskab ved Scuola Normale Superiore di Pisa (Italien). Den forskning hun gennemførte under hendes postdoc, var koncentreret om studiet af politisk engagement blandt unge, usikre arbejdere, og kombinerede perspektiver fra arbejdssociologi, sociale bevægelser og politiske deltagelsesstudier.

Hendes Marie Skłodowska-Curie-projekt med titlen "EcoLabSS - Ecovillages som laboratorier for bæredygtighed og social forandring" fokuserer på fremkomsten af ​​samfundsbaserede, præfigurative, sociale bevægelser (såsom bæredygtige samfund, øko-landsbyer, overgangsbyer, solidaritetsnetværk), der som levende laboratorier eksperimenterer med modstandsdygtighed og modstand mod miljømæssige, økonomiske og samfundsmæssige udfordringer. Lara er især interesseret i, hvordan disse bevægelser ompolitiserer og genkonfigurerer hverdagen, hvilket repræsenterer radikale forsøg på at legitimere kritikken til nutidens kapitalisme og præfigurer alternative futures.
 
I de senere år har hun været medformand for to mini-konferencer inden for Socioøkonomiske Forbedring (Berkeley 2016, Lyon 2017), der skaber et levende og internationalt forum for diskussionen af ​​denne nye forskningsagenda. Siden 2017 har hun været medstifter og medformand for forskningsnetværket 'Alternativer til kapitalisme' indenfor Sociology for Socio-Economics (SASE).

Nyheder

29-03-2019
SPECULATING ON CHAOS IN THE ERA OF FINANCIALISED POPULISM
 
 

En talk og workshop med Prof. Aris Komporozos-Athanasiou d.12 april på CBS. Tilmelding kræves.
20-03-2019
Tre interessante artikler af Andreas Mulvad er nu tilgængelige på den nye publikationsside
 
 

En ny publikationsside er blevet tilføjet til hjemmesiden med tre papirer af Andreas Mulvad til at begynde med.
01-02-2019
Ny deadline for Movements and Morality konferencen 28-29 maj
 
 

Hvis du ønsker at deltage i Movements & Morality konferencen, så er der blevet lavet nye deadlines!
09-01-2019
Lars Bo med i Altingets fagpanel om civilsamfund
 
 

Lars Bo har sagt ja til at sidde i fagpanelet for Civilsamfundets Videnscenter.
04-12-2018
Bog udgivelse: From Financial Crisis to Social Change
 
 

Cistas forsker Andreas Møller Mulvad har bidraget med et kapitel til den nyeste udgave af bogen "From Financial Crisis to Social Change: Towards Alternative Horizons" (Palgrave Macmillan, 2018)